Briefly in English

Maaseudun kehittäminen

Edellisten ohjelmakausien tapaan Pohjois-Kymen Kasvu myöntää hanke- ja yritystukirahoitusta maaseudun kehittämishankkeisiin. Hakuoppaasta löydät vinkit ja neuvot hanke- ja yritystukien hakuun. 

Ohjelmakaudella 2014 – 2020 Pohjois-Kymen Kasvu yhdessä muiden toimijoiden kanssa toteuttaa Paikallista Kasvua älykkäästi, kestävästi ja osallistavasti -strategiaa, jonka lähtökohtana on paikkaperusteisuus ja punaisena lankana hyvä ja sujuva arki. Kaikkien rahoitettujen hankkeiden ja yritystukien tulee olla Kasvun strategian mukaisia.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 – 2020

Maaseutuohjelma eli Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma on työkalu, jolla tehdään maaseudusta parempi paikka. Ohjelman työkaluja kutsutaan toimenpiteiksi, joiden avulla kehittämistyötä toteutetaan. Leader-työtä rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Ohjelmakauden 2014–2020 aikana Suomen Leader-ryhmien kautta kanavoituu yhteensä 300 miljoonaa euroa maaseudun mikro- ja pienyrityksille ja yhteisöille. Rahoitus koostuu EU:n, valtion ja kuntien varoista. 

Valtakunnallista tietoa maaseudun kehittämisestä ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta löydät sivuilta: www.maaseutu.fi.

 

LeaderEuroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin