Briefly in English

Yhdistys

Pohjois-Kymen Kasvu ry – toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta paikkakunnan parhaaksi!

Pohjois-Kymen Kasvu ry on rekisteröity yhdistys, joka on perustettu vuonna 1998. Yhdistys on toiminut Leader-ryhmänä eli paikallisena kehittämisyhdistyksenä kesästä 2001 alkaen. Yhdistyksen toiminta-alueena ovat Kouvolan ja Iitin kunnat.

Yhdistyksen tarkoitus on kannustaa maaseudun ja kaupungin asukkaita ja yhteisöjä kehittämään omaa aluettaan, säilyttää maaseutu ja kaupunkialue elinvoimaisena sekä lisätä paikalliseen kehittämiseen liittyvää osaamista ja kokemusten vaihtoa paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Lyhyesti sanottuna tarjoamme toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta paikkakunnan parhaaksi.

Toimintaa: Järjestämme tempauksia, tilaisuuksia ja tapahtumia ja osallistumme muiden järjestämiin tapahtumiin. Aktiiviset ihmiset ovat mielestämme kehittämistyön perusta ja pyrimme siksi aktivoimaan alueemme ihmisiä eri tavoin. Toimintatapamme on verkostomainen ja teemme mielellämme yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Neuvontaa: Neuvomme Leader-rahoituksen hakemisessa ja hankkeiden toteuttamisessa. Paikallinen, asukaslähtöinen kehittäminen on parasta osaamistamme ja jaamme sitä mielellämme myös muille järjestämällä infotilaisuuksia ja pienimuotoista koulutusta ajankohtaisista kehittämisasioista. Pulmatilanteissa laaja verkostomme auttaa löytämään ratkaisuja.

Rahoitusta: Rahoitamme Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta tulevalla Leader-rahoituksella maaseudun yleishyödyllisiä hankkeita ja mikroyrityksiä. Julkinen rahoitus tulee EU:lta, valtiolta sekä Kouvolan ja Iitin kunnilta ja on noin 4,5 miljoonaa euroa EU-ohjelmakaudella 2014-2020.

Kasvun kehittämistoiminnan perustana on paikallinen kehittämisstrategia Paikallista Kasvua älykkäästi, kestävästi ja osallistavasti 2014-2020, joka on laadittu alueen toimijoiden yhteistyönä.

(Sivu päivitetty 13.10.2016)

LeaderEuroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin