Briefly in English

18-29-vuotiaita nuoria haetaan seikkailuseminaariin – haku päättyy 25.5.!

Kirjoitettu 26.04.2018 12:47 | Kategoriat: Yleinen

HAKUAIKA

Hakuaika Amaze Me Leader-seikkailuseminaariin suomalaisille nuorille on 23.4.-25.5.2018.

Haku osallistujaksi englanninkielisellä lomakkeella osoitteessa http://www.piallysmies.fi/hankkeet/amaze-me-leader-2018

“WHAT DIFFERENCE DO WE HOPE TO MAKE?

Amaze Me LEADER is about far more than a fun adventure where you meet other young people from across Europe, and in signing up for the event, we expect you to be part of a force for change; to participate as fully as you can; and share our commitment to achieving positive changes.”

– D&G LEADER PROGRAM

Amaze Me Leader 2018 on 18-29-vuotiaille suunnattu seikkailuseminaari, jonka tavoitteena on rohkaista nuoria osallistumaan Leader-toimintaan ja rakentaa verkostoja eurooppalaisten nuorten välille.

Seikkailuseminaarin toimintatapa perustuu Amazing race TV-formaattiin ilman kilpailua: osallistujat jaetaan autoryhmiin, jotka vierailevat päivittäin Leader-tuella rahoitetuissa kohteissa. Jokaiseen kohteeseen liittyy toimintaa ja tehtäviä. Amaze Me Leader (AML) 2018 – seikkailuseminaarin järjestämisestä ja ohjelmasta vastaa skotlantilainen Dumfries & Galloway LEADER. Suomalaiset Leader -yhdistykset lähettävät osallistujiksi 20 nuorta, jotka edustavat tapahtumassa kukin oman alueensa toimintaryhmää. Kaikkiaan seikkailuseminaariin osallistuu 60 eurooppalaista nuorta.

LEADER-ryhmät kutsuvat hankkeen ohjelmakokonaisuuden osallistujiksi toiminta-alueidensa nuoria, jotka haluavat oppia uutta, saada kansainvälisiä kontakteja ja nähdä mitä Leader-rahoituksella voidaan saada aikaan maaseutualueilla Suomessa ja Skotlannissa. Nuorilta toivotaan kiinnostusta kehittää maaseutua nuorille sopivaksi paikaksi kasvaa, työskennellä ja asua, aktiivista osallistumista, myönteistä otetta tulevaisuudesta ja halua kokeilla uutta. Intensiivinen viikko Skotlannissa vaatii myös ryhmätyötaitoja ja halua jakaa ajatuksia, taitoja ja kokemuksia toisten kanssa.

Seikkailuseminaariin osallistuvat nuoret saavat uutta osaamista, kulttuurista ymmärrystä, rohkeutta ja valmiuksia toimia kotiseutunsa hyväksi sekä mahdollisuuden vaihtaa keskenään kokemuksia maaseudulla työskentelystä ja elämisestä. Toivomme, että nuori saa ennen kaikkea upean ja hauskan kokemuksen, josta jää muistijälki ja vaikutuksia nuoren elämään pidemmälle tulevaisuuteen.

Tavoitteena on, että nuori:

OHJELMA JA KUSTANNUKSET

AML-osallistujille järjestetään aloitusleiri ja loppuseminaari, joiden tarkoituksena on valmentaa lähtijöitä ideoimaan, innostumaan ja saamaan eväät matkaan, jakaa nuorten kokemuksia ja ideoita nuorten kesken ja Leader-toimijoiden kanssa sekä tutustuttaa Leader-rahoitukseen.

Osallistumismaksu on 100 euroa. Lisäksi nuori tarvitsee oman passin, vakuutuksen, englannin kielen taitoja, perusvarusteet matkalle vaihteleviin majoitusolosuhteisiin ja mahdollisuuden sitoutua vaiheittain etenevään ohjelmaan:

  1. Valmentava koulutus 16.-17.6.2018

Viikonloppuna tavataan muut osallistujat, kasvatetaan innostusta ja saadaan perustietoutta LEADER-toiminnasta sekä eväät Skotlannin matkalle.

  1. Amaze Me Leader-seikkailuseminaari Skotlannissa 5.-12.8.2018

Skotlantilaisen LEADER-toimintaryhmän ohjelmassa on monipuolisesti yhdistystoimintaan, matkailuun ja yritystoimintaan liittyviä kohteita

  1. Loppuseminaari syyskuussa

Mahdollisesti Punkaharjulla, ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Raportointi ja palaute, samalla välitetään Leader-toimijoille matkan varrella koettua, jaetaan ja työstetään ideoita ja opitaan lisää LEADER-rahoituksesta.

Lisätiedot: Leader Piällysmies/Sini Yläsaari, puh. +358 44 976 6880

Arkistot

Kategoriat

LeaderEuroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin