Briefly in English

Älykkäät maaseudut –webinaari 29.4.2020

Kirjoitettu 06.04.2020 14:18 | Kategoriat: Yleinen

Yhteinen maatalouspolitiikka tuo EU:n lähelle sinua tulevaisuudessakin. Miten seuraavalla EU-rahoituskaudella tulisi priorisoida maaseudun kehittämisen ja maatalouden toimenpiteitä sekä miten varoja tulee ohjata? Mitä uudistuva ja monipuolinen maaseutu tarvitsee?

EU-rahoituskauden valmistelu jatkuu sekä EU- että kansallisella tasolla. Valmistelu on aloitettu myös ELY-keskuksien ja Leader-ryhmien alueilla. Alueellista ja paikallista suunnittelutyötä pohjustamaan järjestämme valtakunnallisen

Älykkäät maaseudut -webinaarin keskiviikkona 29.4.2020 klo 9-12.

Webinaarin ohjelma julkaistaan vielä ennen pääsiäistä. Merkitse kuitenkin päivä jo nyt kalenteriisi ja ilmoittaudu webinaariin vaikka heti: https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/cb3ed655-74e7-11ea-a21a-ee6a04371b85

Webinaari on tarkoitettu maaseudun kehittäjäorganisaatioille ja sidosryhmille sekä ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille. 

Webinaarin tavoitteena on käydä läpi EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) valmistelun tilanne. Suomessa tehdään kansallinen strateginen suunnitelma (CAP-suunnitelma), joka kattaa myös maaseudun kehittämisen. Tilaisuudessa saadaan katsaus strategiasuunnitelman tilanteesta ja tulevan rahoituskauden maaseudun kehittämisen suuntaviivoista.  Lisäksi kuulemme, mikä on maaseutupolitiikan ja saaristopolitiikan visio ja tavoitteet maaseutualueille tulevaisuudessa. Nämä tiedot auttavat myös alueellisten maaseudun kehittämissuunnitelmien ja paikallisten kehittämisstrategioiden valmistelussa.

Älykkäät maaseudut -webinaarin järjestävät maa- ja metsätalousministeriö, maaseutupolitiikan neuvosto,  saaristoasiain neuvottelukunta, maaseutuverkostopalvelut ja Ruokavirasto.

Älykkäät maaseudut -webinaari on osa laajempaa Älykkäät maaseudut -kiertuetta, joka kerää maaseudun ja maatalouden kehittäjät yhteen niin virtuaalisesti kuin kasvokkainkin. Kevään aikana järjestetään muutamia virtuaalisia työpajoja ja syksyllä tilanteen niin salliessa myös kasvokkain tilaisuuksia ELY-keskusalueilla.

Arkistot

Kategoriat

LeaderEuroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin