Kasvun strateginen kärkihanke käynnistyi

Kirjoitettu 03.06.2016 14:02 | Kategoriat: Yleinen

Pohjois-Kymen Kasvun strateginen kärkihanke Paikallista kasvua kyliin ja yrityksiin käynnistyi kesäkuun alussa. Hanke toimii Iitin ja Kouvolan maaseutualueella 1.5.2016–30.4.2019 välisen ajan. Hankkeen rahoitus on 174 375 €. Rahoitus on Leader-rahoitusta, joka tulee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja koostuu EU:n, valtion sekä Kouvolan ja Iitin kuntien rahoituksesta. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Jarno Leinonen 1.6.2016 alkaen.

Hankkeen tavoitteita ovat mikro- ja kevytyrittäjyyden edistäminen, nuorten aktivoiminen, kansainvälistyminen ja maaseudun asukkaiden ja yhdistysten aktivoiminen. Hankkeessa järjestetään mm. vuonna 2017 elokuussa pidettävän kansainvälisen nuorten Amaze me Leader –seikkailuseminaarin paikallinen toteutus ja kehitetään nuorille Säpinäsataset-rahoitusmalli nuorten itsensä ideoimien ja toteuttamien pienimuotoisten toimintojen ja hankintojen rahoittamiseen. Lisäksi hanke neuvoo ja auttaa paikallisia mikroyrityksiä ja maaseudulla toimivia yhdistyksiä Leader-rahoituksen hakemisessa.

Hanke käynnistetään ekotuoteselvityksen tekemisellä kesän 2016 aikana. Tarkoituksena on koota tiedot Kouvolan ja Iitin alueen non-food-tuotteista ja -tuottajista ja auttaa tuottajia verkostoitumaan ja saamaan tuotteilleen parempaa näkyvyyttä.

Hankkeen projektipäällikkö tulee mielellään kertomaan yrittäjäjärjestöjen ja kyläyhdistysten tilaisuuksiin hankkeesta ja sen mahdollisuuksista. Ota yhteyttä projektipäällikkö Jarno Leinoseen joko sähköpostilla jarno.leinonen(at)pohjois-kymenkasvu.fi tai puhelimitse 0400 545 768.

Euroopan unionin osarahoittama