Kaupunki-leader toiminta osallistaa ja työllistää Kouvolassa

Kirjoitettu 19.11.2018 13:11 | Kategoriat: Tapahtumat, Yhdistys, Yleinen

Pohjois-Kymen Kasvu ry:n kansalaistoimijalähtöiseen paikalliseen kehittämiseen keskittyvässä, ESR-rahoitteisessa Uusi tapa toimia -hankkeessa on loppusuora jo näkyvissä. Hankkeen tuloksista kuultiin Kouvolan Porukkatalolla järjestetyssä päätöstilaisuudessa lauantaina 17.11.2018

Uusi tapa toimia on pieni, mutta pippurinen Kouvolan kaupunkialueille keskittyvä ns. kaupunki-leader -hanke, jonka kesto on vajaat kaksi vuotta ja kokonaiskustannukset 75 000 euroa. Hankkeessa on perustettu Kaikumedia, kansalaistoimitteinen paikallinen yhdistysten media ja oltu mukana yhteisöllisen Porukkatalon toiminnan toteutuksessa. Lisäksi hankkeessa on yhteistyössä paikallisten nuorten ja yhdistystoimijoiden kanssa kehitetty yhdistysmestari-kisälli -toimintamallia sekä ohjelma- ja osaamispankkia kouvolalaisten käyttöön.
Hankkeessa on syntynyt myös kymenlaaksolaisten välityömarkkinatoimijoiden yhteinen verkosto.

Hankkeessa perustetun Kaikumedian rooli Kouvolassa on sekä osallistava että työllistävä. Media- ja viestintäalan monipuolisiin tehtäviin on Kaikumedian avulla työllistetty jo kaksi pitkäaikaistyötöntä nuorta. Työllistämisen lisäksi Kaikumedia on tarjonnut työharjoittelu ja -oppimispaikkoja useille nuorille. Kesän 2018 aikana paikalliset vapaaehtoiset kansalaistoimittajat toimittivat Kesäkaikuja Kouvolasta -raportteja Radio Kaakon FM-taajuuksille. Kaikumedia on tehnyt yhteistyötä toimintansa alusta asti myös Kuusaan Radion toimittajatiimin ja muiden paikallisten median edustajien kanssa.

Kouvolan seudun yhdistystoimijat ovat saaneet hankkeelta tukea ja apua erityisesti viestinnän jatkuvasti kasvaviin haasteisiin. Hankkeen avulla on toteutettu yhdistysesittelyitä video- ja äänimuodoissa sekä järjestetty mediakoulutusta yhdistystoimijoille media- ja viestintäalasta kiinnostuneille kansalaisille. Hanke on onnistuneesti löytänyt uusia tapoja toimia aktiivisen, mutta ikääntyvän yhdistysväen ja nuorten sekä maahanmuuttajien välille.

Hankkeen päätöstilaisuudessa 17.11. esiteltiin ja keskusteltiin hankkeen toteutuksesta ja tuloksista. Tilaisuudessa julkistettiin hankkeen tulosten pohjalta toimitettu Uusia tapoja toimia yhdistystoimijalle -vihkonen. Vihkosta on painettu rajattu määrä ja sitä jaetaan Kouvolan seudun yhdistystoimijoille hankkeen toiminta-aikana.
Vihkonen on yhdistystoimijoiden hyödynnettävissä ja ladattavissa myös sähköisessä muodossa tästä linkistä.
(Tiedosto on kooltaan suuri (10M), suosittelemme sen lataamista laitteeseen, jossa on runsaammin muistikapasiteettia.)

Lisätietoja hankkeesta ja kaupunki-leader toiminnasta Pohjois-Kymenlaaksossa antaa hankevetäjä Tanja Rautavirta, puh. 040 590 5655, sähköposti: tanja.rautavirta@pohjois-kymenkasvu.fi

Yhdistysaktiivit ja nuoret kohtaavat Uusi tapa toimia -hankkeessa

Euroopan unionin osarahoittama