Kouvolan kirjastoissa kasvatetaan vapaaehtoistoiminnan puuta

Kirjoitettu 21.10.2019 14:59 | Kategoriat: Tapahtumat, Yhdistys, Yleinen

Kouvolan kirjastoissa on nähtävillä Vapaaehtoistoiminnan kasvoja Kouvolassa -valokuvanäyttely. Valokuvanäyttely julkistettiin Kouvolan Porukkatalolla järjestettyjen Vapaaehtoistreffien puitteissa 17.9.2019. Porukkatalolta valokuvanäyttely jatkaa matkaansa viiteen eri Kouvolan seudun kirjastoon, Kuusankoskelle, Myllykoskelle, Korialle, Elimäelle ja Kouvolan pääkirjastolle. Valokuvanäyttelyn ohessa kirjastoilla kasvatetaan vapaaehtoistoiminnan puuta.

Vapaaehtoistoiminnan kasvoja Kouvolassa -valokuvanäyttely on Kouvolan yhdistysten tarpeita palvelemaan perustetun Kaikumedian ja siellä työskentelevän Aki Ryöpyn toteuttama. Näyttelyssä nähdään useita kasvoja erilaisten Kouvolan seudulla toimivien yhdistysten riveistä ja se on samalla kurkistus vapaaehtoistoimintaan toiminnallisten tehtävien kautta. Valokuvanäyttely on esillä Kuusankosken kirjastossa 14.10.-3.11., Myllykosken kirjastossa 11.11.-1.12., Korian kirjastossa 9.12.-5.1.2020, Elimäen kirjastossa 13.1.-2.2.2020 ja Kouvolan pääkirjastossa 10.2.-1.3.2020.

Valokuvanäyttelyn lisäksi kirjastoilla kasvatetaan vapaaehtoistoiminnan puuta. Valokuvanäyttelyn mukana kirjastosta toiseen kiertävästä vapaaehtoistoiminnan puusta voi käydä poimimassa itselleen mielekästä tekemistä vapaaehtoistoiminnan muodossa. Toiminnan tarkoituksena on jakaa hyvää ympäri vuoden ja samalla madaltaa kynnystä lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan Kouvolassa mukavien ja itselleen parhaiten soveltuvien tehtävien sekä aikataulujen puitteissa. Sen lisäksi, että puusta voi käydä poimimassa tehtäviä, paikalliset yhdistykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt voivat käydä lisäämässä puuhun tarjolla olevia tehtäviä.

Vapaaehtoistreffejä, vapaaehtoistoiminnan puuta ja vapaaehtoistoiminnan kehittämistä yleisesti viedään eteenpäin usean tahon toimesta. Kaiku -hankkeen lisäksi mukana on toimijoita Kouvolan vammaisjärjestöjen yhdistyksestä (KVY), Kymenlaakson Liikunnasta (KymLi), Kouvolan Korttelikotiyhdistyksestä, Aspa-säätiöltä ja Kouvolan kaupungin yhteisö- sekä kirjastopalveluista.

Kaikumedia on osa Pohjois-Kymen Kasvu ry:n hallinnoimaa, ESR-rahoitteista Kaiku, osallisena Kouvolassa -hanketta.

Euroopan unionin osarahoittama