Kouvolassa laadittiin 17 uutta kyläsuunnitelmaa

Kirjoitettu 21.11.2018 14:52 | Kategoriat: Tapahtumat, Yhdistys, Yleinen

Kouvola-talolla julkistettiin tiistaina 20.11.2018 peräti 17 uutta ja päivitettyä kyläsuunnitelmaa.
Aitomäki, Anjala, Ansalahti, Jaalan Hartola, Huhdasjärvi, Inkerilä, Kääpälä, Pihlajasaari, Savero, Selänpää, Siikava, Takamaa, Teuroinen, Tuohikotti, Ummeljoki, Villikkala ja Vuohijärvi olivat laatineet vuoden 2018 aikana kyläsuunnitelmat Pohjois-Kymen Kasvu ry:n, Kymenlaakson Kylät ry:n ja Kouvolan kaupungin ohjaamassa prosessissa. Kyläsuunnitelmat Kouvolan kaupungin edustajille, kaupungin hallituksen puheenjohtaja Harri Helmiselle ja kehittämispäällikkö Hanna Piispa-Maliselle kaikkien 17 suunnitelmaa laatineiden kylien puolesta luovuttivat kyläaktiivit Kalle Ylimäki ja Anna Peltola.

Tilaisuudessa kuultiin Kymenlaakson Liiton ja Kouvolan kaupungin tervehdykset kylille maakuntajohtaja Jaakko Mikkolan ja kaupungin hallituksen puheenjohtaja Harri Helmisen toimesta. Pohjois-Kymen Kasvun toiminnanjohtaja Evita Reitti kiitti sekä kyliä ja niiden edustajia, että Kymenlaakson Kylät ry:tä ja Kouvolan kaupunkia hienosta yhteistyöstä.

”Kyläsuunnitelma on kylän tahdonilmaus siitä, miten kylää kehitetään. Se on vahva dokumentti kylän yhteisestä tahdosta: kehittämistyökalu, toimenpidesuunnitelma ja keino saada äänensä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa.” Evita Reitti tiivisti kyläsuunnitelmien merkityksen tekijöilleen ja jatkoi: ”Suunnitelmat auttavat kohdentamaan resursseja oikein ja helpottavat rahoituksen saamisessa. Ne eivät kuitenkaan ole lopullisia eivätkä täydellisiä asiakirjoja, minkä vuoksi suunnitelmat tarvitsevat säännöllistä päivittämistä.”

Kyläsuunnitelmat laatineet kylät kukitettiin ja palkittiin tilaisuuden päätteeksi kunniakirjoin.

Kyläsuunnitelmat on julkaistu myös sähköisinä versioina ja niihin voi tutustua tarkemmin Kymenlaakson Kylät ry:n kotisivuilla osoitteessa: https://kymenlaaksonkylat.fi/kylasuunnitelmat/

Euroopan unionin osarahoittama