Sata kehittämisehdotusta Kouvolaan

Kirjoitettu 17.09.2019 07:12 | Kategoriat: Hanketuet, Nuoret, Tapahtumat, Yhdistys, Yleinen

Pohjois-Kymen Kasvu ry ja Kymenlaakson Kylät ry selvittivät asukkaiden kehitysehdotuksia Manskilla 5.-11.8.2019 järjestetyn Kyläjuhlaviikon aikana. Kyselyyn vastasi lähes sata kouvolalaista. Vastaukset on nyt purettu ja niitä käytetään kehittämään Kouvolasta entistä parempi paikka elää ja asua, yrittää ja harrastaa.

Kouvolan kävelykatu Manskilla elokuussa järjestetyn Kyläjuhlaviikon aikana lähes sadalta kouvolalaiselta tiedusteltiin, miten he kehittäisivät Kouvolaa. Kylien asukkaat ympäri Kouvolan toivoivat enemmän linja-autovuoroja kylien ja keskustan välille. Myös uimarantojen parantamista ja yhteisiä uimapaikkoja kaivattiin. Kylätoimikuntia toivottiin takaisin ja kylille haluttiin enemmän toimintaa ja tapahtumia. Yhteisille kokoontumispaikoille on asukkaiden mielestä tarvetta, erityisesti kaivattiin nuorisolle tarkoitettuja paikkoja ja toimintaa niihin. Lisäksi toivottiin ilmaisia kirpputoripäiviä ja toritoiminnan kehittämistä, ikääntyville palveluita ja virkistysmahdollisuuksia sekä kuntopolkujen ja leikkikenttien kunnossapitoa. Myös teiden kunto huolettaa ja katuvaloja ja pyöräteitä toivotaan enemmän. Samoin toivotaan tienvarsien raivausta ja maisemanhoitoa.

Kouvolan keskustaan kaivattiin esteettömyyden parantamista, lipunmyyntiä Kouvolan asemalle, toimintaa nuorille, lisää taidetta, esim. ilmaisia musiikki- ja tanssitapahtumia ja näyttelyitä, yhteisöllisiä tai yleisötapahtumia, asukasyhdistysten näkyväksi tekemistä, asukasiltoja, paikallisten tuottajien ja käsityöläisten tuotteiden myyntiä Manskilla, kivijalkakauppojen ja elokuvateatterin elvyttämistä, sunnuntaisin auki olevia ravintoloita ja kahviloita sekä koirapuistoa. Lisäksi toivottiin asukkaille järjestettäviä koulutuksia eri aiheista.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Pohjois-Kymen Kasvun ohjelmakauden 2021-2027 paikallisen strategian laatimisessa. Strategia keskittyy erityisesti ruohonjuuritasolta lähteviin kehittämisideoihin, joita asukkaat ja yhteisöt voivat itse toteuttaa Leader-rahoituksen avulla. Kyselyn tulokset toimitetaan tiedoksi kaupungille.

Yhteen asukkaiden ideaan, eli yhteisöllisen tapahtuman järjestämiseen, tartutaan 25.9.2019 Porukkatalolla (Savonkatu 23) klo 16 alkavassa kaikille avoimessa ideointitilaisuudessa, jonka aiheena on uudenlaisen, yhteisöllisen ja asukaslähtöisen tapahtuman järjestäminen Kouvolassa. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Kymen Kasvun hallinnoima ESR-rahoitteinen KAIKU- Osallisena Kouvolassa -hanke. Tarjoilujen vuoksi toivotaan ilmoittautumista etukäteen joko s-postilla tanja.rautavirta@pohjois-kymenkasvu.fi tai puh. 040 590 5655.

Pohjois-Kymen Kasvu ry on Kouvolan ja Iitin alueella toimiva Leader-ryhmä eli kehittämisyhdistys, joka rahoittaa maaseutualueen yleishyödyllisiä hankkeita ja mikroyrityksiä Leader-rahoituksella. Rahoitus koostuu EU:n, valtion, kuntien ja yksityisestä rahoituksesta. Kouvolan kaupunkialueita kehitetään muun muassa ESR-hankkeiden avulla.

 Lisätiedot: Pohjois-Kymen Kasvu ry:n toiminnanjohtaja Evita Reitti, evita.reitti@pohjois-kymenkasvu.fi, puh. 040 586 1134 tai uravalmentaja Tanja Rautavirta, tanja.rautavirta@pohjois-kymenkasvu.fi, puh. 040 590 5655.

Euroopan unionin osarahoittama