Vapaaehtoisuuden puu istutetaan Kouvolaan

Kirjoitettu 01.03.2021 08:21 | Kategoriat: Nuoret, Yleinen

Pohjois-Kymen Kasvun hallinnoimassa Kaiku – osallisena Kouvolassa -hankkeessa on syntynyt hankkeen ja paikallisten yhdistystoimijoiden yhteistyönä uudenlainen alusta vapaaehtoistoiminnalle.

Tutkimusten mukaan vapaaehtoistehtäviä halutaan tehdä, muttei liian sitovasti. Etenkin nuorten kohdalla yksikin vapaaehtoistoimintakerta on arvokas, sillä he voivat hyödyntää kokemuksiaan esim. työhakemuksissaan tai ansioluettelossaan. Maanantaina 1.3.2021 Kouvolaan istutettava Vapaaehtoisuuden puu ojentaa oksiaan vastaten tähän sekä monen yhdistystoimijan tarpeeseen vapaaehtoisista tekijöistä.

Vapaaehtoisuuden puu tarjoaa yhteisen alustan, johon paikkakunnan yhdistystoimijat ja yhteisöt voivat ilmoittaa kertaluontoisia vapaaehtoistehtäviä. Tarjolla olevat tehtävät voivat olla esimerkiksi tapahtumiin tai kerhojen ohjaamisiin liittyviä, kahvinkeittoa, ystävätoimintaa, someavustamista, valokuvaamista tai pieniä avustustehtäviä yms.

Vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneet voivat poimia puusta tehtäviä oman aikataulunsa puitteissa ja sitoutumatta yhteen tiettyyn rooliin tai toimijaan.

Virtuaalinen vapaaehtoisuuden puu sijaitsee yhdistysinfo.fi -sivustolla, osoitteessa https://www.yhdistysinfo.fi/loyda-tekemista-ja-tietoa/vapaaehtoisuudenpuu/

Vapaaehtoisuuden puun graafisen ilmeen on suunnitellut hankkeen avulla työllistetty nuori graafisen alan taitaja, Antti Miettinen. Virtuaalisen puun rinnalla, keskeisellä paikalla Kouvolassa nähdään myös paikallisen taiteilijan versio puusta. Kauppakeskus Veturi on mukana yhteisöllisissä talkoissa paikallisen vapaaehtoistoiminnan puolesta ja tarjoaa tilan Vapaaehtoisuuden puun taiteelliselle versiolle, jonka on toteuttanut Sanna Majander. 

Vapaaehtoisuuden puun istutustalkoissa on ollut mukana, Pohjois-Kymen Kasvu ry:n hallinnoiman Kaiku -osallisena Kouvolassa -hankkeen lisäksi, edustajia mm. seuraavista yhdistyksistä:
Kymenlaakson liikunta ry, Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry, Kouvolan reumayhdistys ry, Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry sekä Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen -hanke (XAMK)

(Artikkelikuvassa vapaaehtoisuuden puun graafinen ilme)

Lisätietoja:

Tanja Rautavirta, projektipäällikkö
sähköposti: tanja.rautavirta@pohjois-kymenkasvu.fi puh. 040 590 5655
Kaiku -osallisena Kouvolassa -hanke, Pohjois-Kymen Kasvu ry.

Euroopan unionin osarahoittama