Yli 40 linnunpönttöä valmistui pönttötalkoissa

Kirjoitettu 16.06.2016 13:39 | Kategoriat: Yleinen

Pohjois-Kymen Kasvu ry ja Kymenlaakson Kylät ry järjestivät valtakunnallisena Avoimet Kylät -päivänä 11.6.2016 linnunpönttötalkoot. Kasvun ESR-rahoitteinen hanke Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa toimi toisen talkoopajan vetäjänä Verstas24 tiloissa Kotkankallionkadulla Kouvolassa ja Kasvun ja Kymenlaakson Kylien yhteinen talkoopaja pidettiin Oravalan kartanon pihapiirissä osana Iisakin perinnerakentamispäiviä. Leikkimielisessä maaseutu vs. kaupunki –kisassa maaseutu voitti 26 pöntöllä kaupungin keskustan jäädessä toiselle sijalle 15 pöntön saavutuksella. Nuorimmat pöntönrakentajat olivat alle kouluikäisiä ja vanhimmilla rakentajilla oli takanaan jo vuosikymmenten kokemus rakentamisesta.

Avustajat mukaan lukien tilaisuuksiin osallistui noin 70 pöntönrakentajaa ja talkootyötunteja kertyi päivän aikana noin 50. Pöntön rakentajien kesken arvottiin lintukirja ja kiikarit, joiden avulla voi tunnistaa pönttöön majoittuneet asukkaat. Kouvolan keskustan tilaisuuden voittaja oli Tiina Mattila ja Oravalan tilaisuuden voittaja Anita Elomaa. Kasvu ja Kymenlaakson Kylät kiittävät osallistujia, onnittelevat voittajia ja toivottavat mukavia luontohetkiä lintujen kasvua seuratessa!

Kiitämme myös vapaaehtoisia rakennustyönohjaajia, Verstas24:ä ja sen yhteistyökumppaneita, Ilkka Knihtilää Oravalasta sekä Oravalan kartanoa osallistumisesta päivän järjestelyihin sekä materiaalilahjoituksista.

 

Euroopan unionin osarahoittama