Briefly in English

Sisä-Suomen Kalaleader

Sisä-Suomen Kalaleader on elinkeino- ja matkailukalastuksen kehittämiseen keskittynyt toimintaryhmä, joka toimii Keski-Suomen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Savon maakuntien alueella. Ryhmän toiminta-alueeseen kuuluu seitsemän Leader-ryhmää: Etpähä ry, Jyväsriihi ry, Maaseutukehitys ry, Pohjois-Kymen Kasvu ry, Päijänne-Leader ry, Vesuri-ryhmä ry ja Viisari ry.

Kalaleader toimii samalla periaatteella kuin ”maa-Leader-ryhmät”: se neuvoo elinkeino- ja matkailukalatalouteen liittyvien hankkeiden hakemisessa ja rahoittaa niitä. Toiminnan rahoitus tulee Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahastosta (EMKVR), valtiolta ja toiminta-alueen kunnilta. Ryhmää hallinnoi Päijänne-Leader ry.

Sisä-Suomen Kalaleader toteuttaa omaa Kestävää kasvua kalasta 2021-2027 -strategiaa. Tutustu strategiaan tästä linkistä.

Jos sinulla on idea, joka liittyy matkailukalastukseen, elinkeinokalatalouteen tai vesiviljelyyn, ota yhteyttä kalatalousaktivaattori Janne Ruokolaiseen: janne.ruokolainen(at)paijanne-leader.fi tai puh. 044 712 4209.

Lue lisää Sisä-Suomen Kalaleaderin toiminnasta täältä.

(Sivu päivitetty 6.9.2022)

LeaderEuroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin